lauantai 31. joulukuuta 2016

Ihanaa ja herkkujen täyteistä uutta vuotta 2017!

Niin sitä vaan on vuosi taas hurahtanut!
Vuosi on tuntunut menevän kuin siivillä ja paljon on siihen taas mahtunut; kaikissa elämän kirjoissa, niin ikäviä kuin aivan huippujakin juttuja!
Toivon kuitenkin, että tuleva vuosi olisi hieman tasaisempi kuin edellinen... Tosin niistä vuoristoradoistahan sitä elämää ammennetaan ja muistoja tehdään, joten... ;)
Joka tapauksessa lämmin kiitos taas teille blogini seuraajille ja jatketaan juttujen kasaamista tulevanakin vuonna! 
<3 Olette kultaisia! 


Tällä kakulla voisi ottaa uuden vuoden aivan vallan mainiosti vastaan! Kuohuviiniä lasi kylkeen niin jopas! 
 Tässä kakussa suklaapohja, boysenmarjamousse ja suklaamousse
Koristeena pieniä marenkeja ja boysenmarjoja.





keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Puna-valkoisia marenkeja

Joulun marenkeja


Viime jouluna jo ihastelin Ritvan tekemiä marenkeja, koska ne olivat niin kauniin värisiä ja ihanan kiiltäviä. Pakko oli siis kokeilla tuolla reseptillä niitä itsekin. Tein oikein kunnon satsin ja vähän eri värisiäkin, jotta niitä voi hyödyntää kakkujen koristeluissa mm. 


Tällainen resepti siis löytyi Marsipaaniunelmia-blogista:


4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
1/2 tl etikkaa
2 tl vaniljasokeria

 
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri, johon on sekoitettu vaniljasokeri, hiljalleen joukkoon. Lisää etikka. Vatkaa niin kauan, että vaahto on niin kovaa, että kun kulhon käännät alassuin, ei mitään ala valumaan kulhosta poies.

Pursota marenkivaahto pellille. Halutessasi voit lisätä hieman pastaväriä pursotinpussin sisäreunoille.
Kypsennä marengit uunin keskitasolla n.35 min. 125° (kiertoilmauuni n.100°).
Sammuta uuni ja anna marenkien olla uunissa vielä n.20 min uuninluukun ollessa raollaan.
Säilytä marengit kuivassa paikassa.